Een van mijn bezigheden is om krachtplaatsen te bezoeken, soms om gewoon te zijn, te voelen, ervaren. Soms ook met een bepaalde intentie om wat met de aanwezige plek te doen, alleen of met anderen.
Ik nodig je uit om eens op een krachtplek of leylijn te gaan staan en te ervaren wat je voelt. Misschien kun je warmere voeten of een aangenaam prettig gevoel waarnemen..
Krachtplaatsen zijn heilige plaatsen waar veel krachtige energie aanwezig is. Deze krachtige energie wordt hier veroorzaakt doordat er hier een aantal sterke leylijnen kruisen.
Leylijnen zijn de enige soort energielijnen die krachtige energie rond de aarde vervoeren. Daarom worden leylijnen ook krachtlijnen genoemd. Van verschillende kanten komen de leylijnen in dit knooppunt samen, dit wordt ook een leycentrum genoemd. Op deze plaats is er een hoeveelheid energie aanwezig en die wordt steeds weer ververst door de aan- en afvoerende leylijnen. Vaak is er ter plaatse ook een vortex/spiraal aanwezig die de energie van het leycentrum laat draaien.
De leylijnen die op de krachtplek samenkomen kunnen van duizenden kilometers ver komen en van grote afstand energie naar een leycentrum aanvoeren. Op deze manier wordt de hele planeet voorzien van energie, waarbij de krachtplaatsen een concentratie van energie hebben.
Onze voorouders en verre voorouders hadden reeds in de gaten dat er in iedere streek wel enkele krachtige plaatsen te vinden waren. Ze vonden deze plaatsen sterk en bijzonder, bijzonder krachtig. Op deze plaatsen was er zo veel energie aanwezig dat ze dachten dat dit de plaatsen waren waar de goden zouden vertoeven. Hier probeerden ze dan ook in contact te treden met de goden.
Ze situeerden hier hun heiligdommen, waar ze de goden vereerden en voor hen offerden. De bekendste heiligdommen op krachtplaatsen zijn Stonehenge en Avebury in Engeland, en de Externsteine in Duitsland. Maar iedere streek heeft meerdere krachtplaatsen waar sterke leylijnen samenkomen.
Met de kerstening van de Lage Landen werden de meeste krachtplaatsen in gebruik genomen om er een kerk of kathedraal op te bouwen. De kathedraalbouwers kozen de krachtplaats om daar (o.a.) hun eigen heiligdom op te situeren. Voor de kerkgebouwen werden nieuwe krachtplaatsen opgespoord, maar ook de oudere krachtplaatsen, waar vaak voor-christelijk heiligdommen waren, werden uitgekozen om een christelijk heiligdom op te bouwen. Zo verdwenen er vele oude heiligdommen die plaats moesten maken voor deze nieuwe religie.
De meeste krachtplaatsen zijn terug te vinden in kerken die voor 1350 zijn gebouwd of in kerken die op dezelfde plaats oudere voorgangers hebben gehad. Mooie voorbeelden van oude kathedralen zijn de:
• Kathedraal van Chartres (met labyrinth) in Noord-Frankrijk
• Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen
• Grote of Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk in Breda
• Sint-Janskathedraal van ‘s-Hertogenbosch
• Dom van Utrecht
Meer info en bron klik hier